Er is wat ‘afgesnapt’ dit weekend lees ik net. Lees Pierre’s posting: Please NO SNAP, en vooral ook de reacties daaronder en Willem’s bericht: Snap jij de boodschap? en ook die reacties zijn relevant.
Waar gaat het om?
Er is een min of meer handig feature dat je laat zien wat er onder een link verborgen zit. Zoiets dat als je over de link hee gaat je de verwijzing van die link naar waar hij naar toe gaat ziet. Maar dan nu in de vorm van een plaatje. Je ziet dus de site die onder die link zit.
Kennelijk zijn er nu mensen die er zich aan storen. Fred gaf al eens aan zich aan mijn gesnap te storen. Maar hij was de enige tot nu toe die reageerde op deze posting. Maar kennelijk zijn er dus meer mensen die er iets van vinden. Op de posting van Pierre zie ik trouwens maar 1 reactie van iemand die zegt het wel handig te vinden.
Daarom nogmaals mijn vraag: wat vinden jullie van snap? Dus van de mogelijkheid dat je als je met je muis over een link gaat je dan het plaatje van die andere site ziet?
Vind je het wel iets? Laat het ook horen
Laat gerust ook horen als je het wel handig vindt. Anders ga ik er dus vanuit dat veel mensen het niks vinden en gaat het spulletje er weer af (alhoewel ik het zelf wel handig vindt, maar dat heeft voor mijn eigen weblog natuurlijk geen zin 😉 )
Laat me je mening weten.
Ik vind het wel een handige/fraaie feature…
Ik vind het vervelend.
Hoi Hans, ik vind het storend, persoonlijk. Zo’n beeld zegt weinig over de inhoud die erachter zit, daar is het te klein voor. Erger nog, mijn blinde vriend krijgt met snap verrassingen voor zijn kiezen waar zijn browser geen chocola van kan maken. De browser leest tekst voor en geeft aan waar een link zit, maar bij snap komt er dan nog een heel verhaal bij van wat er in de mouseover staat en de image alt tags. Dat haalt de ‘flow’ heel erg uit je verhaal. Hij heeft ook slechtziende vrienden die wel visueel willen browsen maar die maar een paar vierkante centimeter van het sherm kunnen zien. Zij volgen met hun blik hun muis. En zodra de muis op een link komt komt er dan een beeld over de tekst heen te staan die zij dan niet meer kunnen lezen. Ook lastig. Nu weet ik dat het web veel blinden en slechtzienden heel erg ‘empowert’; ze kunnen er zonder hulp alles op vinden wat ze nodig hebben, dat is bevrijdend. Ik vind het dan een aanrader om daarbij geen strobreed in de weg te leggen. Dus qua usability (drempels weg): niet doen. Oh en sorry dat ik dit nog niet eerder gemeld heb, ik had het al eens in mijn hoofd als ToDo maar het is me weer ontschoten.
Mijn mening weet je (https://www.hansonexperience.com/my_weblog/2006/12/snap_van_een_link.html#comment-25617) maar nu Pierre verteld heeft hoe je het als bezoeker kunt uitschakelen (en dat heb ik meteen gedaan) mag je het van mij blijven gebruiken als er animo voor is 🙂
Ik gebruik SNAP ook, sinds ik het voor het eerst bij Hans zag en met veel plezier. Ik vind de feature heel handig en het stoort mij in het geheel niet. Ik SNAP de commotie dan ook niet.
Ik krijg er het gevoel van “de zoveelste “handige” plugin”. Het biedt daarnaast geen tijdswinst aangezien de internetverbindingen tegenwoordig zo snel zijn, dat een pagina snel genoeg geladen is. En zoals een aantal voor mij terecht opmerkten -> Wat kan je nou eigenlijk zien met snap?
Voor mij is het niet meer dan de zoveelste gimmick, en teveel gimmicks leiden af van de inhoud.
Hans,
Persoonlijk vind ik de service een uitkomst. Alleen het moet met mate gebeuren. Bij link waarbij het echt zin heeft. Een site waarbij design een grote rol speelt.
Bij heel veel links waar een snap preview zit is onzinnig. Verder vind ik snap ook een te groot venster hebben met heel veel onzinnige informatie erin. Een voorbeeld als websnapr die ik zelf gebruik zegt mij veel meer.
Deze laat alleen het plaatje zien en dat was het. Geen reclame, zoekvenster, etc. gewoon laten zien waar ik om vraag.
Ik heb op mijn eigen weblog laatst een vele leukere feature toegepast. Iets dat minder stoort en veel meer accessible is. Het laat icoontjes van de website daarachter zien. Icoontjes achter een uitgaande link zijn erg hadnig om je bezoekers te laten zien waar ze heen worden geleid na de klik. Ik hoop dat meer sites dit overnemen zodat je als bezoeker nog beter op je wenken bediend zal worden.
de zogenaamd toegevoegde waarde weegt wat mij betreft niet op tegen de irritatie van de pop-ups… liever zonder dus.
Ik vind SNAP knudde, maar met de cookie-optie heb ik er niet echt meer last van. Dus aan of uit, ik zie het op het moment het verschil toch niet.
Leuk al die extra’s. maar wat communiceert het nu eigenlijk?
Ik ben al langer een voorstander van spaarzaam gebruik van widgets en gadgets. Je hoeft maar 1x bij een klant naast zijn/haar beeldscherm te staan en te merken hoe storend al die extra’s zijn om ze er meteen af te gooien. Hoef je ook niet meer uit te leggen waarom die gadgets dan nodig waren.
P.S. Als je geen klanten hebt en geen eigen bedrijf kun je natuurlijk zoveel gadgets en widgets op je weblog zetten als je wilt. Vet & Cool!
Een tijdje terug schreef ik op mijn eigen blog al “Snap was highlited because of the preview powered search of the links on websites. But on the site where I encountered it for the first time, it annoyed me too much to be taken seriously. When there is an interesting link Snap virtually blocks the possibility to clickthough (and that was not caused by the lack of bandwith, or PC processing cycles). Luckily Edwin took it down humbly. Hurray for his users/readers! True to Web 2.0 spirit he listened to his users.”
Ha, veel van mijn ‘klanten’ zijn niet tevreden met het aanbod snap. En het is beter te luisteren dan te praten uh schrijven. Dus snap zal verwijderd worden. Want niet iedereen weet van de workaround. En zeg nou zelf, een workaround voor iets wat ‘men’ liever niet wil…..Leve de lezer en zijn wensen 🙂
Voor degenen die toch nog snaps willen zien en firefox hebben, dan is er een aardige plugin: cooliris: https://addons.mozilla.org/firefox/2207/ (met dank aan marjolein hoekstra!) Maar dat moet je dan dus zelf installeren. Dan ligt de keuze dus waar ie thuis hoort, nl. de bezoeker.
Nou, dat klinkt dan in ieder geval als een verstandige zet. 🙂
Wat ik hier wel weer uit leer:
Doe iets dat je lezers absoluut niet leuk vinden en vrag dan wat ze ervan vinden. Krijg je wel een hoop reacties mee los!
Ook ik heb sinds kort snap op mensmerk.nl. Ik laat het er een maandje opstaan zodat mensen er aan kunnen wennen. Vervolgens wil ik een poll oid gaan doen onder mijn doelgroep (marketingprofessionals, wetenschappers, studenten e.d. dus niet onder verdwaalde lezers): wat vind mijn doelgroep ervan. Als 99 het prima vind of geweldig, dan laat ik het staan. Anders haal ik het weg. Ik kan niet afgaan op enkelen die het nix vinden. Dan kan je nooit meer voortuitgang boeken. Op elke veranderingen komt altijd kritiek. Altijd.
Hoi Erwin, de mensen die hier reageren zijn geen verdwaalde lezers hoor, maar trouwe bezoekers waar ik een relatie mee heb die ik belangrijk vind. Daarom luister ik naar ze. Zeker als ik ze vraag om te reageren en ze nemen de moeite om dat te doen.
Overigens ben ik het niet met je eens dat er altijd kritiek komt bij verandering (als je tenminste negatieve kritiek bedoelt). Positieve geluiden hoor ik ook of aanbevelingen en suggesties. Maar dat is natuurlijk ook kritiek. Dus in die zin heb je gelijk.
Ik probeer tools uit om er zelf wat van op te steken qua werking e.d. maar ook om de bezoekers er kennis mee te laten maken en er samen iets van te leren, een conclusie te kunnen trekken. Kennis en ervaring stapelen dus. En als een tool daardoor afvalt (zelfs als ik die leuk/mooi vindt), jammer dan. Wat overigens niet wil zeggen dat dit allemaal wetenschappelijk onderzocht moet worden wat mij betreft. Er staat nl. niets vast. Alles verandert, volgende maand vinden we met z’n allen misschien zo’n tool juist weer handig. Mooi toch.
Wat is trouwens het verschil tussen een poll en deze vraag hier?
En wat doe je als het bij jou zo meteen 50-50 is? Of 60-40?
Kortom: ik ben zeer benieuwd naar je bevindingen en aanpak van de poll.
SNAP is back: maar nu kun JIJ het ook uit zetten
Een tijd terug introduceerde ik een feature SNAP genaamd. Daarmee zie je de website die onder een externe link zit. Probeer maar eens bij het woordje SNAP in de eerste zin. Ik vroeg toen om reactie van de lezers. Daar kwam niet veel response op. Een&nb…
Snap Preview uitschakelen
Vind jij het ook zo vervelend dat als je over een link op een site dat gaat dan de pagina in het klein getoond wordt, Snap heeft dit bedacht. De eerste sites schakelen het al weer uit, zie ik nu ook. Nick Wilson van Performancing legt uit waarom Snap j…
Zolang je het zelf kan uitzetten vind ik het ok, het heeft toch wel toegevoegde waarde vind ik.
Als je de Snap pop-up vervelend vind, kan je de service ook gebruiken als een zuivere image: http://www.dieterprovoost.be/2007/04/26/automatic-link-snapshot/