Ik ben uitgenodigd voor de boekpresentatie van Annemarie Rakhorst’s nieuwe boek: De Winst van Duurzaam bouwen in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Er worden 300 mensen verwacht en het eerste boek wordt uitgereikt aan oud-minister Ruud Lubbers. Op de website kun je het boek al eens inkijken en er in bladeren. Handig!
Het volledige programma ziet er als volgt uit:
15:30 Ontvangst
16:30 Opening dagvoorzitter Elsemieke Havenga
16:45 Marc Cornelissen
17:00 Adrian Wyatt
17:15 Anne-Marie Rakhorst
17:30 Overhandiging eerste exemplaar Ruud Lubbers
17:45 Aansluitende borrel
19:00 Einde
Annemarie Rakhorst vertaalde het boek Cradle to Cradle, waar ik al eerder over blogde. Hieronder vind je een beschrijving van de inhoud van het boek.
De winst van duurzaam bouwen
Het ontwikkelen van duurzaam vastgoed wint steeds meer terrein, want met duurzaam bouwen valt snel en doeltreffend winst te behalen. In ecologisch en maatschappelijk, maar zeker ook in economisch opzicht.
Toch komt de bouwsector slechts aarzelend op gang. Het is vooral nog een voorhoede van innovatieve projectontwikkelaars, investeerders, bestuurders van woningcorporaties en individuele opdrachtgevers die de nek uitsteken. Ze zijn ervan overtuigd dat het loont om duurzaam te bouwen en kiezen bewust voor duurzame ontwikkeling van vastgoedprojecten.
Anne-Marie Rakhorst voelt zich verbonden met deze groeiende groep van duurzame innovators. Met De winst van duurzaam bouwen wil zij aantonen dat de bouw de basis legt voor een schone, leefbare en duurzame toekomst. Door duurzame bouwtechnieken en materialen te gebruiken. Door innoverende, betaalbare technieken voor energieopwekking, klimaatbeheersing en waterzuivering toe te passen die CO2-neutraal zijn.
Dit boek wil argumenten aandragen, drempels wegnemen en inspireren. Tijdens het schrijven polste zij de visies van directieleden van ministeries en woningcorporaties, architecten, vastgoedontwikkelaars en -beleggers, hoogleraren en innovatoren die aan de basis staan van duurzame productontwikkeling, bouw- en installatietechnieken.
Aan de hand van overtuigende voorbeelden van duurzame vastgoedontwikkelingen in binnen- en buitenland maakt ze duidelijk dat de tijd van energieverslindende gebouwen voorbij is. De tijd is gekomen dat vastgoed zelf energie opwekt, lucht en water zuivert, en afval benut voor de opwekking van energie. Een utopie? Geenszins. Rakhorst heeft het zelf bewezen door twee duurzame kantoorgebouwen te realiseren die daartoe in staat zijn.
Laatste reacties