Edu-content wiki
Ik heb gekozen om met een wiki (MediaWiki) de content te verzamelen voor de online dossiers voor de talen. Via de one-click-install bij Dreamhost (mijn provider) was het installeren bijzonder eenvoudig.
En het mooie is dat mijn collega Margriet Jacobs nu ook die wiki gebruikt voor het ondereel Kunst en Cultuur. En zo heeft de wiki zich eigenlijk al bewezen voor ons, want we kunnen samen in een online ‘document’ werken en elkaar aanvullen, verbeteren en van commentaar voor zien. En op school kunnen leerlingen en collega’s altijd bij de links en dus overal en op elk moment gebruik maken van de edu-content wiki.
Wiki beginselen en extensies
Natuurlijk zal de wiki de komende tijd nog flink groeien, maar we zijn nu eigenlijk al heel trots op wat er staat en dat we onszelf de wiki-beginselen hebben geleerd. Het maken van headings en daardoor het automatisch laten genereren van een table of contents, het toevoegen van video’s en het maken van een tabel hebben we reeds uit kunnen proberen. Ik heb wel een paar extensions moeten installeren voor de video’s. Zo heb ik een extensie voor YouTube en Google Videos geïnstalleerd en een extensie voor iframes voor video’s van bijvoorbeeld de beeldbank. Daarbij moest ik ook de localsettings aanpassen.
Margriet heeft zich bekwaamd in het maken van een tabel en het toevoegen van de video’s met daarbij opdrachten.
Kortom: leren met plezier!
Je vindt de edu-content wiki op www.hansonexperience.com/edu-content. Daar tref je dus nu aan:
Laatste reacties