Online content
Komende tijd ga ik aan de slag met het maken van o.a. een dossier grammatica Frans, leesdossiers voor Frans, Duits en Engels en het omzetten van de kerndoelen in kindertaal. Nu kan ik dat natuurlijk gewoon op papier doen of in Word, maar dat lijkt me niet handig. Ik wil het online en digitaal beschikbaar stellen, zodat anderen er ook iets aan hebben. Dus ben ik aan het kijken wat ik dan het beste kan gaan gebruiken. De dossiers zullen vooral bestaan uit links naar allerlei materiaal op het internet dat al voorhanden is. Want als ik zo over het internet surf dan kom veel mooi materiaal tegen.

MediaWiki
Op Dreamhost, mijn provider, heb ik in ieder geval MediaWiki geïnstalleerd. Ik heb daar al wat mee gestoeid om te kijken of het handig werkt. Op zich heb je de werking van een wiki zo onder de knie en heb je gelijk resultaat. Voordeel is natuurlijk dat anderen ook hun links toe kunnen gaan voegen en dat de dossiers dus gaan groeien.

Joomla
Ik heb ook Joomla, een crm pakket, geïnstalleerd. Ik heb er even kort naar gekeken gisteravond. Joomla is erg uitgebreid en je kunt er dus ontzettend veel mee. Dat is een voordeel, maar gelijk ook een nadeel. Want kost Joomla niet teveel tijd om te leren? Je kunt er beperkt documenten in toevoegen volgens mij. Dus zo open als een wiki is het niet.

One-click-installs bij Dreamhost
Overigens was het installeren van mediawiki en joomla een fleutje van een cent. Dreamhost heeft namelijk de zgn. one-click-installs. Het installeren gaat dan volledig automatisch. Zo zou ik ook WordPress kunnen installeren voor mijn content. Maar dat lijkt me het minst handig van de digitale hulpmiddelen.
Ik denk dat een wiki het handigst is. Maar dan nog heb je meerdere mogelijkheden.

Deki Wiki en PBWiki
Zo liep ik tegen pbwiki en deki wiki aan. Voordeel van deze 2 wikis is dat er veel meer mee kan en dat je makkelijker video, plaatjes en documenten in toe kunt voegen. De interface van beiden is ook gebruiksvriendelijker dan mediawiki. Nadeel is dat de content dan elders staat. In ieder geval niet op je eigen domein of bij je eigen provider. deki wiki kun je wel downloaden en installeren, maar dat is een behoorlijk technische klus zag ik. Daar zie ik dus van af.

Wat zou jij me willen adviseren?

Update: oh ja, ere wie ere toe komt. In dit geval aan Martien van Steenbergen. Hij doet mooie dingen.