Een interessante posting van Dutchcowboys over de vervrouwelijking van communicatie. Stephan Fellinger besteedt aandacht aan een rapport: See you online! (pdf).

Het rapport gaat over hoe Amerikaanse studenten Instant Messaging gebruiken in hun dagelijks leven en gaat specifiek in om het verschil in gebruik tussen mannen en vrouwen. Een interessante insteek omdat vrouwen en mannen duidelijk verschillen in communiceren.

Zijn conclusie is:

Ja, voor mij is het duidelijk, in de 21e eeuw komen de vrouwen aan de macht en kunnen alleen de mensen met vrouwelijke communicatie-eigenschappen overleven in onze maatschappij.

Ik ben het helemaal met hem eens. In een aantal postings heb ik hier al vaker aandacht aan besteedt.


Nog zo’n mooie uitspraak van Stephan, waar ik helemaal achter sta:

Een andere vervrouwelijking, is het kwetsbaarder opstellen, wat je nu steeds vaker ziet bij bedrijven en merken. Je kwetsbaar opstellen heeft alles met interactiviteit te maken. De dialoog kan namelijk erg confronterend zijn! Je durven kwetsbaar op te stellen is iets dat meer bij vrouwen hoort, dan bij mannen, maar wat wel steeds vaker gewaardeerd wordt in onze maatschappij. Al is de Metro-man allang weer uit, er komen wel steeds meer Metro-merken (bedrijven lopen wel vaker ver achter de ontwikkelingen in de maatschappij aan). Ook dit is dus een bevestiging van mijn theorie dat we qua commnunicatie meer vervrouwelijken.

Heeft iemand nog meer voorbeelden van dit fenomeen?